Zagrebačka županija dobila vrijedno MEĐUNARODNO PRIZNANJE za doprinos razvoju poduzetništva

Nagrada Stvaratelji za stoljeća
Foto: Press

Zagrebačka županija ovogodišnji je dobitnik velike nagrade i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Županija je prestižnu nagradu osvojila u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz 7 zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija), a o dobitnicima je odlučivao neovisan trinaestočlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja.

Veliku nagradu i priznanje “Stvaratelji za stoljeća” Županija je zaslužila zahvaljujući statusu jedne od gospodarski najstabilnijih domaćih regija koja je u samom vrhu razvijenosti u Republici Hrvatskoj. Članove Međunarodnog komiteta naročito se dojmio čitav niz realiziranih i planiranih investicija koje krase Zagrebačku županiju te činjenica da je Županija postala sinonim za učinkovitu javnu upravu koja je na raspolaganju investitorima i gospodarstvenicima od 0 do 24 sata prilikom realizacije njihovih investicija i poduzetničkih ideja.

Inače, Međunarodni komitet kojeg čini 13 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo, na čelu s prof. dr. Sinišom Zarićem, odlučivao je o dobitnicima nagrada i priznanja u 6 kategorija: za životno djelo u poduzetništvu, za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi, za posebnu inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu na području srednje i jugoistočne Europe, za doprinos promociji poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi te “Mladi stvaratelji za stoljeća” za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Prestižna nagrada za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i južnoj Europi Županiji će biti uručena u Dubrovniku, 3. ožujka 2018. godine, u sklopu Regionalnog summita poduzetnika “300 najboljih”, a nagradu će u ime Županije preuzeti župan Stjepan Kožić koji ovako komentira službenu objavu o osvojenoj nagradi i priznanju: “Da se dobar glas daleko čuje potvrđuje i ovo regionalno priznanje na koje smo iznimno ponosni. Zagrebačka županija na čitav niz načina pomaže svoje gospodarstvo, naročito bespovratnim potporama za koje iz godine u godinu postoji sve veći interes među poduzetnicima.”

Kožić je dodao da je ova nagrada rezultat zajedničkih napora Županije te županijskih gradova i općina da osiguraju adekvatne uvjete za razvoj poduzetništva na svom području.

“Prvenstveno mislim na 20 aktivnih poduzetničkih zona u čiju je infrastrukturu u posljednjih 10 godina Zagrebačka županija uložila gotovo 35 milijuna kuna. Rezultati takve politike otvorenosti i naklonjenosti prema poduzetnicima vidljivi su i indeksu razvijenosti prema kojem je Županija prešla u najrazvijeniju, četvrtu skupinu. Zahvaljujući sjajnom poslovanju županijskih poduzetnika broj nezaposlenih trenutno je najmanji od osnutka Županije, a Zagrebačka županija bilježi i najveći rast zaposlenosti od svih županija u RH u razdoblju od 2011. do 2016. godine i to 10,3 posto”, istaknuo je Kožić.