Milan Bandić, Sandra Perković i Stipe Žunić otvorili novu atletsku dvoranu na Zagrebačkom velesajmu

Atletsku dvorana na Zagrebačkom velesajmu
Foto: Press

Olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković i brončani bacač kugle sa svjetskog prvenstva Stipe Žunić, u društvu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, otvorili su u petak na Zagrebačkom velesajmu novu atletsku dvoranu.

U dvorani ukupne površine 9000 metara četvornih, smještenoj u paviljonu 1 Zagrebačkog velesajma, moći će se održavati trkačka natjecanja u disciplinama od 60 m do 3000 metara, skok u vis, skok u dalj, skok s motkom, troskok, bacanje kugle, te petoboj i sedmoboj.

“Kao što bez Kostelića ne bi bilo Snježne kraljice tako i bez Sandre, Stipe i ostalih sjajnih atletičara ne bi bilo niti ove dvorane”, rekao je na samom početku svečanosti gradonačelnik Milan Bandić pozvavši Sandru i Stipu da prerežu vrpcu.

“Ovo je najljepša dvorana na ovim prostorima. Republika Hrvatska i Grad Zagreb su dobili što zaslužuju. Atletika je puno napravila za hrvatski sport i ova dvorana je pravi način da se odužimo ‘kraljici sportova,”, rekla je Sandra Perković tom prilikom.

Predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović je istaknuo kako je ovo povijesni trenutak za hrvatsku i zagrebačku atletiku jer smo do sada bili jedna od rijetkih europskih zemalja koja nije imala atletsku dvoranu uz napomenu kako je siguran da će dvorana mnogo značiti za popularizaciju ovog sporta.

Pored njih svečanom otvorenju dvorane prisustvovali su ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima gospodin Marinko Tomić, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba Zdenko Antunović, VD pročelnik Gradskog ureda za sport Milan Pavelić, te predstavnici brojnih zagrebačkih sportskih saveza kao i brojni zagrebački atletičari i sportaši među kojima Josip Glasnović, Hrvoje Sep, Mario Možnik, Martin Sinković, Dragutin Šurbek, Nikola Dragaš i dr.