Otvoren je Interliber, najveća knjižna manifestacija u Hrvatskoj

Otvoren je Interliber, najveća knjižna manifestacija u Hrvatskoj
Foto: Zagreb.hr

Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvoren Interliber, 42. međunarodni sajam knjiga, najveća knjižna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare.

Interliber je otvorio premijer Andrej Plenković koji je istaknuo kako je knjiga žilava i čvrsta valuta te unatoč digitalnim medijima – knjiga opstaje i nalazi svoje mjesto kod publike.

Na otvorenju su, uz ostale, bili i gradonačelnika Milana Bandić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, predsjednik Gradske skupštine Drago Prgome i direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

“Ljepotu pisane riječi i bogatstvo kulturnog naslijeđa, pogled u budućnost kroz mogućnosti za vrhunsko obrazovanje, kreativnost koja stvara nova djela i donosi vrijedne uvide, inovacije kao i ogroman izvor pozitivne stvaralačke energije, pronaći ćete u narednim danima u paviljonima 5 i 6, 7a i Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, gdje se smjestio Interliber”, istaknula je na otvorenju Dina Tomšić,

Interliber je mjesto gdje svake godine poštujemo knjigu i gdje se pripremamo za nadolazeće hladne zimske dane nabavljanjem naslova za vlastitu biblioteku i cjeloživotno učenje, na otvorenju je rekla zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević napominjući kako je ova kulturna manifestacija prepoznata na međunarodnoj sceni. Naš je zadatak omogućiti da svi sadržaji koji su povezani s promocijom hrvatske knjige i kulture budu dostupni svima koji vole knjigu, ali i usmenu riječ.

Paviljone 5. 6. i 7.a te Kongresnu dvoranu Velesajma je ispunilo više od 380 izlagača iz 13 zemalja – Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Slovenije, Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Ove godine, kako je istaknula direktorica Velesajma Tomšić, bilježimo povećanje broja izlagača za 18 %, a izložbenih prostora za 5 %. Osim predstavljanja i prodaje knjiga, organizira se i više od 200 drugih pratećih programa.

Uz Interliber u istom terminu održavaju se Reboot InfoGamer i Inova, 44. hrvatski salon inovacija s međunarodnim djelovanjem, a u Kongresnome centru sajmovi obrazovanja za sve generacije – Sajam svjetskog obrazovanja te Znanje i učenje..

Komentari