OTKRIVEN PLENKOVIĆEV PLAN: S Paladinom će iz Vlade izbaciti i ministricu koje se već dugo želi riješiti!?

Foto: Screenshot

Uz smjenu Ivana Paladine, čijim se odlaskom želi sva propast obnove svaliti na tog ministra graditeljstva, premijer Plenković, kako doznaje televizija N1, želi smijeniti i ministricu EU fondova i regionalnog razvoja Natašu Tramišak.

Plenković je već bio pokušao smijeniti Tramišak kada je proljetos rekonstrukcijom obuhvatio Uskokove osumnjičenike i Tomislava Ćorića, ali od smjene je odustao jer joj se protivio potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić na čiji je prijedlog Tramišak i došla u Vladu. Premijer sad ponovno na stol izvlači pitanje odlaska te ministrice iz Vlade.

Komentar Ivana Anušića televizija N1 nije uspjela dobiti, ali zasigurno bi bio protiv njene smjene. To bi značilo da Plenković ne bi imao bjanko podršku za takvu rekonstrukciju Vlade kao sto je dobio jednoglasnu suglasnost vodstva HDZ-a za odlazak Paladine. Opet, odluka o smjeni svakog ministra samo je na premijeru.

Plenković navodno Tramišak i dalje zamjera što mu nije bila rekla za prijetnje koje je kao ministrica dobivala te što s njom nije uspostavio odnos povjerenja.

Ostaje za vidjeti hoće li rekonstrukcija možda obuhvatiti i još nekoga ministra. Podsjetimo, kada su proljetos iz Vlade otišli Uskokovi osumnjičenici rečeno je da će rekonstrukcija ići u dva kruga.