OTKLONJEN KVAR: Zapadni dio garda ponovo ima grijanje, HEP Toplinarstvo najavilo velike radove

DO KAD ĆE RADIJATORI BITI HLADNI? HEP-Toplinarstvo objavilo raspored uključivanja grijanja
Foto: ZG express

Radnici HEP-Toplinarstva sanirali su puknuće magistralnog vrelovoda na Horvaćanskoj cesti te je danas, 13.10.2021. u jutarnjim satima uspostavljena isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u naseljima Jarun, Gajevo, Staglišće, Gredice i Vrbani.

Dionica vrelovoda na kojoj se dogodilo puknuće u planu je kompletne zamjene kroz sljedeće dvije godine, odnosno najkasnije do kraja rujna 2023. u sklopu projekta “Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba”, priopćeno je iz HEP-Toplinarstva.

Projektom “Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba”, koji se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, revitalizirat će se gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže, odnosno 68,5 km dotrajalih vrelovoda od ukupno 227,3 km vrelovodne mreže u Zagrebu.

Postojeća vrelovodna mreža zamijenit će se modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava grada Zagreba.