Opraštamo se od suhog i sunčanog vremena, stižu pljuskovi, grmljavine i loše biometeorološke prilike

Kiša - kišobran - žena na kiši
Foto: Pixabay

Razdoblje pretežno suhog i sunčanog vremena polako se završava, ali će i u narednom razdoblju ostati razmjerno toplo. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj i u tjednu pred nama temperatura zraka bit će znatno viša od prosječne.

U ponedjeljak će biti nešto oblačnije, a na Jadranu i predjelima uz njega povremeno malo kiše ili pokoji pljusak, najprije u sjevernim predjelima, a prema večeri i na jugu Dalmacije, objavio je DHMZ.

Nisu isključeni ni obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vjetar uglavnom slab istočni i sjeveroistočni, na moru jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 18 do 22, a najviša dnevna većinom od 23 do 28 °C.

Povremene kiše bit će i u središnjoj Hrvatskoj, no znatno manje, a najmanje oborine očekuje se u Slavoniji i Baranji gdje će kiša u mnogim mjestima i izostati. Na moru će zapuhati umjereno do jako jugo, u unutrašnjosti od utorka većinom umjeren jugozapadnjak, na udare i jak.

U ponedjeljak će se biti uglavnom povoljne ili razmjerno povoljne biometeorološke prilike.

Oblačnije vrijeme nego prethodnog dana, osobito u Lici i na sjevernom Jadranu, neće znatnije kvariti raspoloženje meteoropatima niti uzrokovati veće tegobe kroničnim bolesnicima.

Tijekom utorka će se biometeorološke prilike pogoršavati u cijeloj zemlji. U drugom dijelu dana će najneugodnije biti u najzapadnijim krajevima, gdje bi se kod kroničnih bolesnika mogle pojačatii tegobe vezane uz njihove bolesti. Lošije raspoloženje i razdražljivost mogući su kod meteoropata, osobito na sjevernom Jadranu.

Komentari