OKRŠAJ NA AUTOCESTI: Policajci u sukobu s navijačima upotrijebili vatreno oružje, dvije osobe ranjene

Policija
Ilustracija | Foto: MUP

Navijači Hajduka, koji su se organizirano, pod policijskom pratnjom, vraćali s utakmice u Zagrebu, napravili su nered na autocesti. Blokirali su promet i napali policiju.

“Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje”, objavilo je PU zagrebačka.

“Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK ‘Hajduk’ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili”, stoji u službenom priopćenju.

“Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje. Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti”, dodaje se u priopćenju.

Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku.