Od sutra do Nove godine vratite se u pedesete uz Fuliranje kod Uspinjače

Zagrebačka Tomićeva ulica u kojoj je smještena Uspinjača jedan je od najpoznatijih zagrebačkih simbola, a u razdoblju od 21.11.2013. do 01.01.2014. postat će mali, interaktivni podsjetnik na uzbudljive pedesete godine 20. stoljeća. Fuliranje kod Uspinjače projekt je koji za cilj ima kreirati atmosferu i ambijent koji posjetitelje daruje pričom i toplinom te autohtonim kulturno – zabavnim iskustvom.

fuliranje

Projekt će promovirati Zagreb 50-ih godina, zagrebačke obrtnike i kreativce, male i srednje proizvođače autohtonih hrvatskih proizvoda te mlade zagrebačke i hrvatske umjetnike i dizajnere.

Vizija Fuliranja kod Uspinjače je na inovativan način podizati atraktivnost i konkurentnost prostora, razinu standarda te se svaki put iznova, na kreativan način, poigravati s vremenom. Fuliranje kod uspinjače je povratak u prošlost, u jedne od najljepših godina u povijesti Zagreba – u pedesete.

Pedesete su bile drske, zabavne, obojene mladom snagom i neprijateljskim stavom prema dotadašnjem izričaju. Ali ono što im je svima bilo zajedničko je interes za masovne medije, masovnu proizvodnju te masovnu kulturu. Zagreb je pedesetih godina brojio 350 829 stanovnika, osnovano je dramsko kazalište Gavella i Studentski centar, počelo je emitiranje televizije Zagreb te izgradnja prvih velikih četvrti preko Save.