Objavljeno dvojezično izdanje autobiografije Nikole Tesle ‘Moji pronalasci’

tesla_moji_pronalasci
Iz tiska je izašla knjiga “Moji pronalasci”, posebno izdanje autobiografije Nikole Tesle, fizičara, kemičara i matematičara koji je osmislio više od 700 patenata, izumitelja koji je zamislio i praktičnom učinio suvremenu uporabu električne energije.

Načinio je prvi elektromotor na izmjeničnu struju, istraživao rendgenske zrake, pridonio osnovnim saznanjima o kozmičkim zrakama i potpisao dinamičnu teoriju gravitacije…

Teslin životopis opremljen je fotografijama i skicama pronalazaka te popraćen tekstom slovenskog fizičara, izumitelja, spisatelja i putopisca Andreja Detele, dobrog poznavatelja rada Nikole Tesle.

“Tesla je bez ikakve sumnje bio poseban genij, kakve danas zapravo i nismo spremni više priznavati. Dobro je poznavao postojeće znanstvene teorije svojeg doba, ali nije dopustio da ga one zaustave ili ograniče. Umjesto toga formalne je temelje širio u transcedentni prostor u kojem nije bilo granica između znanosti, umjetnosti i duhovnosti. Upravo su tako radili svi pravi geniji”, zapisao je Andrej Detela, slovenski fizičar, izumitelj, spisatelj i putopisac, ali i dobrog poznavatelja rada Nikole Tesle.

Posebno izdanje Mojih pronalazaka u cijelosti je dvojezično – osim izvornika, koji je Tesla napisao na engleskome.