Nove cijene parkinga: 1. zona šest kuna, 2. tri, 3. kunu i pol, a nova 5. zona – 70 lipa!

Od početka travnja, kako je gradonačelnik Milan Bandić i najavljivao, pojeftinit će parkiranje u Zagrebu. Parkiranje u prvoj zoni umjesto osam stajat će šest kuna, u drugoj zoni cijena će umjesto četiri biti tri kune, a u trećoj umjesto dvije – kunu i pol. Pojeftinit će i parkiranje u garaži, dnevna karta ili kazna, ali i povlaštene parkirne karte.

parkiranje-2-zona

Kako doznaje Večernji list, novi cjenik skrojio je sam gradonačelnik Milan Bandić, i to drukčije od prijedloga deseteročlane radne skupine zadužene da predstavi nove cijene. Bandiću, navodno, cjenik radne skupine nije bio dovoljno nizak.

Stanari s povlaštenim kartama, osim onih u prvoj zoni, također imaju razlog za veselje. Za deset kuna bit će jeftinije mjesečno parkiranje u drugoj, a za pet u trećoj zoni. U četvrtoj će mjesec dana parkiranja stajati 15 kuna, a novost je prema cjeniku i uvođenje pete zone u kojoj bi sat parkiranja trebao biti 70 lipa. Budući da aparati ne primaju kovanice manje od 50 lipa, Zagrebparking će na terenu morati postaviti i novu opremu.

Zanimljivo je i to da će se građani u četvrtoj zoni, koja obuhvaća Zagrebački velesajam, moći parkirati na cijeli dan za samo jednu kunu, dok će ista cijena vrijediti na parkiralištu Paromlin od 6 do 18 sati. Mogu odahnuti i obrtnici i oni koji imaju tvrtke. Naime, cijene će im biti i do 100 kuna niže u prvoj zoni, a za sto kuna mjesečno na Paromlinu i Velesajmu moći će parkirati svi oni koji kupe komercijalne karte na Paromlinu.