NOSTALGIJA: Đani Stipaničev oduševio, podsjetio je publiku na neke lijepe, pomalo zaboravljene pjesme

Foto: Ivan Bišćan

Đani Stipaničev oduševio je jučer publiku u Lisinskom na koncertu Nostalgija. Nazvan prema posljednjem studijskom albumu objavljenom prošle godine, jedan od naših najboljih muških vokala podsjetio je publiku na neke lijepe, pomalo zaboravljene pjesme, a svaku pjesmu posebno je najavio kroz priču.

Koncert u pratnji orkestra Josipa Cvitanovića započeo je pjesmom “Bogu fala da si tu”, a nastavio pjesmama “Nostalgija”, “Lola”, “Zašto da ne uzmem nju” i “Odiseja” s posljednjeg albuma. Osvrnuo se i na svoj stalni angažman u kazalištu Komedija, a vrhunskim interpretacijama iz rock-opere “Gubec beg” i mjuzikala “Jalta, Jalta”, “Kosa”, “Gethsemane” i ostalih još je jednom pokazao svu raskoš vokala.

Prvi gosti su bili gospel sastav The Messengers, a nakon skladbi iz poznatih mjuzikala, Đani je nastavio s velikim pjesmama, “Pismo ćali”, “Tvoja zemlja” i ostalima. Pjesma “Jedna lađa morem plovi”, također s njegovog posljednjeg albuma, bila je odlična najava glazbene dive Jasne Zlokić koja je oduševila publiku s nekoliko svojih najvećih hitova. Prisjetio se Đani velikih autora, pjevača, kolega glumaca, Alfija Kabilja, pozdravio je i velikog autora Dušana Šarca u publici, a s pjesmom “Budi noćas mirno more” koja je značila prekretnicu u njegovoj karijeri prisjetio se legendarnog pjevača, Mila Hrnića.

Silazio je i među publiku, a najveće oduševljenje bilo je kada je posve neplanirano predao mikrofon kolegi Filipu Hozjaku iz 4 tenora koji je sjedio u publici. Zajedno su otpjevali pjesmu “Il mondo”. Šalio se na svoj račun, a nije štedio ni klapu More s kojom je otpjevao pjesmu “Crni biseru” koja je na ovogodišnjoj Dalmatinskoj šansoni osvojila Grand prix. Iako je za kraj svog velikog solističkog koncerta Đani otpjevao pjesmu “Zvona moga grada”, odlično raspoložena publika tražila je još pa se Đani dva puta vraćao na bis. Za kraj odlične koncertne večeri koja je trajala dva i pol sata odlučio je otpjevati a capella pjesmu “Vilo moja” koju je pjevao s publikom, a mikrofon je ponovo predao Filipu Hozjaku.

“Zadovoljan sam jako atmosferom koja je večeras ispunila ovaj glazbeni hram. Glavna tema je bila nostalgija i moj je zadatak bio da ih predstavim na najbolji način. Pjesme su bile emotivne i publika je na njih odlično reagirala. Imao sam osjećaj da su zaista svi došli uživati i drago mi je da smo mi na pozornici: orkestar, bend, back vokali i moja malenkost ispunili taj zadatak. Iznenadilo me upravo to što se nikome nije žurilo kući”, rekao je još uvijek pod dojmom koncert Đani Stipaničev.