Bebek uoči koncerta u Areni: “Želim napraviti užarenu rock atmosferu koja će ostati za pamćenje”

Foto: Damira Kalajžić

U subotu, 28. listopada, jedan od najznačajnijih pop-rock pjevača ovih prostora – Željko Bebek, nastupom u Areni Zagreb proslavit će jubilarnih pedeset godina karijere.

Riječ je o njegovom najvećem samostalnom koncertu do sada, za koji ističe: “Želim napraviti užarenu rock atmosferu koja će ostati za pamćenje”.

Kroz desetljeća glazbene aktivnosti, Željko Bebek je ostavio neizbrisiv trag na regionalnoj sceni – njegov je glas obilježio prvih deset godina benda Bijelo Dugme, kada su nastali evergreeni na koje publika nikada nije bila imuna, a njegova samostalna karijera također je ispunjena hitovima koji su ne samo oblikovali glazbenu povijest, već postali neizostavan dio naših života.

Željko Bebek – Ne spavaj mala moja muzika dok svira:

Upravo je u periodu priprema za ovaj jubilarni nastup u Areni Zagreb značajan fokus stavio na pripremu koncertnog repertoara: “Najvažniji dio koncerta je set-lista. Odabrao sam pjesme koje su najveće uspješnice u mojoj karijeri, iz svih njenih perioda, jer tada znam da će osim mene pjevati i publika iz svih generacija” ističe Željko Bebek.

A među tim uspješnicama svakako se nalaze i nezaobilazni hitovi koji su obilježili glazbenu povijest ovih prostora, kao što su “Ne spavaj mala moja”, “Šta je meni ovo trebalo”, “Oprosti mi što te volim”, “Tijana”, “Da je sreće bilo” ili “Žuta ruža”, pjesme su za njega napisala vodeća autorska imena, kao što su Zrinko Tutić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Branimir Mihaljević…kao i singl “S tobom su godine minute”, za koji glazbu uz njega potpisuje i njegov sin Zvone, koji ga na pozornici prati već pet godina kao član benda.

Željko Bebek – “S tobom su godine minute”:

Do njegovog najvećeg samostalnog koncerta te ujedno i proslave velikog jubileja dijeli nas svega nekoliko dana, a glavni protagonist otkriva još nekoliko detalja o nastupu u Areni Zagreb: “Bit će i scenografije i kostimografije, snažnog zvuka i igre svjetla, a pozvao sam i kao goste četiri glazbenika koji nisu sastavni dio ekipe – oni će biti posebni gosti ovog koncerta.”

U prodaji je preostalo posljednjih 500 ulaznica za kategoriju “Parter”, a dostupne su po pretprodajnoj cijeni od 20 eura, putem sustava Eventim. Vrata Arene Zagreb u subotu će se otvoriti u 19 sati, dok koncert počinje u 21 sat. Organizator koncerta je Baba Production, koji poziva sve posjetitelje da dođu na vrijeme, radi očekivanih gužvi.