Nevrijeme opet nosilo krovove, u Dugoj Resi od udara groma ozlijeđena ženska osoba

Foto: MUP

Danas u popodnevnim satima nevrijeme je zahvatilo područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije te Grada Zagreba.

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je pregled stanja na terenu.

Grad Zagreb

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana kako je s Osnovne škole Augusta Harambašića u Zagrebu olujni vjetar skinuo limeni krov. O događaju su obavještene nadležne službe koje rade na otklanjanju štete.

Sisačko-moslavačka županija

Županijski centar 112 Sisak zaprimio je dojavu kako je u mjestu Palanjek uslijed nevremena vjetar oštetio 20-ak krovova na obiteljskim kućama. Oštećeni su i stupovi električne mreže, ali nije došlo do prekida u opskrbi električnom energijom. Također, u naselju Hrastelnica oštećeno je nekoliko krovova obiteljskih kuća.

Foto: MUP

Obaviještene su sve žurne službe. Na terenu su bili načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, gradonačelnica Grada Siska, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Siska, voditelj Službe civilne zaštite Sisak, lokalni DVD-ovi, djelatnici DP Elektre Sisak i Komunalca te privatni obrtnici s građevinskim dizalicama i drugim prijevoznim sredstvima s ciljem koordiniranja aktivnosti i otklanjanja posljedica nevremena. Nije bilo dojava o ozljeđenim osobama.

Karlovačka županija

Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je dojavu kako je u Kampu Slapić u Dugoj Resi uslijed udara groma ozlijeđena ženska osoba. Obaviještene su nadležne službe. Osoba je zbrinuta u OB Karlovac i prema trenutno raspoloživim informacijama nije životno ugrožena.