Nepoznati vandali uništili “pokretnu knjižnicu” u sjenici zagrebačkog Botaničkog vrta!

Foto: Botanički vrt

Nepoznati su vandali pod okriljem noći uništili “pokretnu knjižnicu” u sjenici zagrebačkog Botaničkog vrta! Knjige su odnijeli, a ormarić strgali!

“Bila je to jedna lijepa gesta i plemenita namjera naših dobročinitelja. li — ne. Nismo mi još društvo stasalo za ‘posudi, pročitaj i vrati’… Zakaj je trebalo strgat i ormarić, e to nemam pojma”, stoji u objavi na Facebook stranici Botaničkog vrta.

🤓📚… bila je to jedna lijepa gesta i plemenita namjera naših dobročinitelja #juliusmeinl… ☕
Ali — ne. Nismo mi još…

Objavljuje Botanički vrt PMF-a u ZagrebuPonedjeljak, 5. listopada 2020.

 

Inače, “pokretna knjižnica”, dar tvrtke “Juliusa Meinla”, postavljena je prije nepuna dva tjedna.

Foto: Botanički vrt

“Jedna krasna gesta, i iznenađenje naših dobročinitelja iz ‘Juliusa Meinla’, za vas, dragi posjetitelji! U našoj su — za tu priliku posvojenoj! — sjenici postavili ‘pokretnu knjižnicu’, kakve inače sponzoriraju: kastlić s knjigama koje si možete čituckati dok sjedite, ponijeti doma i dočitati, pa vratiti! Slobodno donesite i svoje pročitane knjige, na veselje novih čitatelja! Naposljetku, knjige treba čitati, a ne (samo) držati na polici, kaj ne?”, objavljeno je tom prigodom na Facebooku Botaničkog vrta.

Kako se vidi iz komentara, knjižnica je obradovala posjetitelje, neki su već počeli donositi svoje knjige, a onda se dogodilo ovo.