CIVILNA ZAŠTITA: Održana terenska vježba traganja i spašavanja “Novo Čiče 2020”

CIVILNA ZAŠTITA: Održana terenska vježba traganja i spašavanja "Novo Čiče 2020"
Foto: MUP

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Zagreb od 2. do 4. listopada održala je terensku vježbu modula za traganje i spašavanje u poplavama.

Vježba je održana na nekoliko lokacija u okolici Zagreba: Kruge 52 – kamp (BoO), jezero Čiče (rad na mirnim/stajaćim vodama) i rijeka Kupa (rad na rijekama/tekućim vodama), objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Foto: MUP

Uvježbavanje pričuvnih snaga provodili su djelatnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb poštujući sve mjere sigurnosti vezano uz COVID-19, kao i uz sve sigurnosne mjere vezane uz rad s plovilima i opremom.

Po radnim točkama uvježbavali su pojedinačne radnje vezane uz spašavanje s vodenih površina, ispod vodenih površina, iz poplavljenih objekata, rad s pumpama, izrada zečjeg nasipa, komunikacija, te rad sa svim plovilima, vozilima i opremom uz mjere sigurnosti.

Svi pričuvnici stekli su i ponovili znanja i vještine koja su potrebna prilikom raznih radnji kod traganja i spašavanja u poplavama, te će na taj način biti spremniji za intervencije i spašavanje života i imovine tijekom poplava.