NE NASJEDAJTE NA PREVARU: Web stranici na kojoj se dijele besplatne aviokarte je lažna i opasna

NE NASJEDAJTE NA PREVARU: Web stranici na kojoj se dijele besplatne aviokarte je lažna i opasna
Lažna web stranica | Foto: Screenshot

Hrvatska zrakoplovna kompanija Croatia Airlines objavila je na svojoj Facebook stranici upozorenje o lažnoj web stranici na kojoj se navodno dijele besplatne karte.

“Nastavno na pristigle upite, želimo obavijestiti sve zainteresirane korisnike da Croatia Airlines NE provodi nagradnu igru/anketu na stranici ‘croatiaairlines-tickets.club’ niti dijelimo besplatne aviokarte za poslovni razred. Croatia Airlines nije vlasnik navedene domene, ne održava tu web stranicu, niti je na bilo koji način povezana s navedenom stranicom”, stoji u objavi na Facebooku.

Policija je više puta upozoravala na lažne web stranice i opasnosti kojima se izlažete ako ih otvarate.

“Pozivamo građane na povećani oprez pri korištenju neprovjerenih internetskih sadržaja budući da dolazi do lažnih obavijesti korisnicima , odnosno, pojava računalnih prijevara. Tako je posljednjih dana evidentirana prijava građanina koji je, otvarajući različite internetske stranice, postao žrtvom prijevare, tzv. ransomware. Naime, nakon toga mu je blokiran rad na računalu i dobio je lažnu obavijest policije o obvezi uplate određenog novca kako bi se opet mogao koristiti računalom. Vjerujući lažnoj obavijesti i uplativši traženi iznos, građanin je oštećen za nekoliko tisuća kuna jer se i nadalje ne može koristiti računalom”, stoji u jednom takvom priopćenju.