Nastavni zavod za hitnu medicinu grada Zagreba dobio nova sanitetska vozila

Foto: Zagreb.hr

Ispred Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića održala se primopredaja 10 novih sanitetskih vozila.

Ova vozila, za čiju nabavu je grad osigurao 2.388.000,00 kn bez PDV-a, znatno će pridonijeti boljem funkcioniranju službe Hitne pomoći u gradu Zagrebu. 

“Nema boljeg poklona za Dan Grada od ovih 10 novih sanitetskih vozila”, rekao je Badnić te istaknuo kako grad koji broji preko 800 000 stanovnika i svaki dan ima velik broj hitnih intervencija, kako bi dobro funkcionirao, mora imati besprijekorno opremljene timove, ali i tehničku opremljenost.  

“Radi komfora naših građana i povećanja kapaciteta pet vozila opremljeno je s dva ležaja, a ostalih pet vozila imaju rampu gdje se pri ukrcaju na sjedećoj stolici građani osjećaju sigurnije”, pojasnila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Silvija Hunyadi-Antičević.

Zavod godišnje obavi preko 130.000 intervencija sanitetskog prijevoza – prijevoz pacijenata u i iz bolnica, iz bolnice u bolnicu, u i iz bolnica za medicinsku rehabilitaciju, u inozemstvo te prijevoz dijaliziranih bolesnika.