Napokon krenuli radovi na ruševnom nadvožnjaku u Kustošji

Napokon krenuli radovi na nadvožnjaku u Kustošji
Foto: Facebook / Darko Klasić

Napokon su krenuli radovi na napuštenom i zapuštenom nadvožnjaku u Kustošji koji je nekad služio za transport gline sa Grmoščica u ciglanu na Črnomercu.

Zasad se radi na uklanjanje trule drvene nadogradnje koja je predstavljala stalnu opasnost za građane koji su pješice ili vozilima prolazili ispod nadvožnjake, ali i za stanare kuća koje se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini.

Napokon krenuli radovi na nadvožnjaku u Kustošji
Foto: Facebook / Darko Klasić

Darko Klasić, potpredsjednik gradskog HSLS-a i zastupnik u Gradskoj skupštini, koji je na problem nadvožnjaka više je puta upozoravao, zadovoljan je što su stvari napokon krenule s mrtve točke.

“Zahvaljujem se medijima koji su istaknuli problem nadvožnjaka u Kustošiji kao i zamjenici gradonačelnika gđi. Oliveri Majić na brzoj reakciji nakon aktualnog sata Gradske skupštine na kojem sam zatražio brzu reakciju grada Zagreba u rješavanju ovoga problema”, objavio je Klasić na svom Facebook profilu.

Objavio je također i da je pri uklanjanju drvene oplate stradao djelatnik tvrtke koja izvodi radove, srećom samo sa lakšim ozljedama, što najbolje svjedoči o tome u kakvom je stanju ta oplata i koliku je opasnot predstavljala.

“Sada nakon uklanja uništene drvene oplate nadvožnjaka, nadam se da će grad Zagreb pronaći novu svrhu nadvožnjaka te krenuti u obnovu ovog povijesnog i zaštitnog znaka Kustošije”, poručuje Klasić.

I. Majić