Američki stafordski terijer na Kustošiji ugrizao dijete, protiv vlasnika podnesena kaznena prijava

Ilustracija | Foto: Pixabay

Pas pasmine američki stafordski terijer u četvrtak je na Kustošiji ugrizao dijete, policija je protiv vlasnika podnijela kaznenu prijavu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom” na štetu maloljetnog djeteta, objavila je PU zagrebačka.

Sumnja se da je 48-godišnjak svog psa pasmine američki stafordski terijer držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebice djece te životinja, omogućivši mu kretanje na način koji bez nadzora, a suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja.

“Naime, 5. siječnja 2023. godine oko 16,45 sati, iskoristivši nepažnju osumnjičenog i njegovu alkoholiziranost od 4,07 g/kg alkohola u organizmu, prilikom ulaska osumnjičenog u dvorište njegove kuće u Ulici Kustošijski venec, pas je napustio dvorište, nakon čega je na ulici napao i ugrizao maloljetno dijete pritom joj nanijevši ozljedu lijeve potkoljenice”, stoji u objavi PU zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.