2. revija najboljih vina Zagrebačke županije u ponedjeljak u hotelu Westin

HOTEL WESTIN: U ožujku druga po redu Revija najboljih vina Zagrebačke županije
Foto: Zagrebačka županija

Druga reviji najboljih vina Zagrebačke županije održati će su u ponedjeljak, 25. ožujka u hotelu Westin Zagreb s početkom u 14:00 sati. Svoja vina iz redovne, kasne, izborne i ledene berbe te autohtona vina “Kraljevinu Zelinu” i “Škrlet” predstavit će 38 vinara iz devet vinogorja Zagrebačke županije.

Ova jedinstvena enološka manifestacija bit će prilika za kušanje više od 170 vina svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti, među kojima su i brojna šampionska vina s međunarodnih ocjenjivanja.

Budući da u paru sa šampionskim vinima najbolje ide sir, ovu jedinstvenu enološku priču upotpunit će 30-ak domaćih sireva s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Zagrebačke županije. Tu su i dvije vinske radionice, prva u 15 sati namijenjena kraljevini Zelini, vinu koje je postalo kućno vino brojnih ugostitelja na Jadranu te druga u 17 sati, namijenjena sljubljivanju hane i vina.

Inače, Zagrebačka je županija sa svojih pet milijuna trsova posađenih na više od 900 hektara površine u samom vrhu Lijepe naše prema broju vinara, vinskih etiketa, vinskih cesta i općenito vinogradarsko-vinskih projekata. Među najuspješnijim projektima posebno se izdvajaju županijske robne marke – poput Kraljevine Zeline i Portugizca Plešivice te projekt promocije vina s Vinskom kraljicom koja se u Županiji kontinuirano kruni od 2003. godine.

Posebni gosti Revije bit će vinari iz Slovenije i vinske kraljice, a ulaz za sve posjetitelje od 13:00 do 19:00 sati je besplatan!

M. Petković