Nakon 7 godina žičara i dalje stoji. Bandić obećao da će ponovo krenuti 2015., ali..

Žičara na Sljemenu - Sljemenska žičara - Sljeme
Foto: Tehnički muzej

Punih sedam godina nakon što je odradila svoju posljednju vožnju, Sljemenska žičara i dalje stoji, a stanica gdje je nekad bilo polazište je uništena.

Sedam godina nakon zadnje vožnje građani i građanke Zagreba polako gube nadu da će ikad više krenuti.

Gradonačelnikova zamjenica tvrdi kako se ipak na projektu radi. No, ona ipak ne ponavlja Bandićevo obećanje da će biti gotov 2015.

“Žestoko radimo na pripremi tog projekta koji će, nadam se, biti u dogledno vrijeme realiziran na zadovoljstvo svih naših građana”, pojasnila je zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek u izjavi za RTL.

Osim nezaboravnog doživljaja putovanja Medvednicom, na Sljemenu bi se izbjegao problem preoptrerećenog parkinga. Žičara bi zamijenila autobuse koji često ne voze zbog odrona,a zarada od prijevoza također ne bi bila zanemariva.

“Mislim da je kapacitet te žičare oko 2.500 ljudi na sat. Mislim da bi ona toliko i vukla gore”, kazao je voditelj skijaških staza na Sljemenu Igor Žiljak.

Ali nitko ne zna kad. I vrijede li nakon operacije Agram riječi Milana Bandića da će biti završena u 2015. Ima li Zagreb tolike milijune eura za uživanje građana i građanki na Sljemenu?