Najboljim učenicima stipendije od 2.251,90 kuna mjesečno

Najboljim učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola grada Zagreba, danas je u palači Dverce, zamjenica gradonačelnika, koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, Sandra Švaljek uručila ugovore o stipendijama Grada Zagreba za školsku godinu 2014./2015.

stipendije

“Posebno mi je drago što imam priliku ugostiti i čestitati ovako izuzetnim mladim ljudima koji su se svojim radom i postignućima istaknuli, jer znam da ste uložili puno truda kako bi postigli ove rezultate. Želim vam da nastavite putem kojim ste krenuli, a vjerujem da će vam Stipendija, osim pomoći, biti i podstrek za dalje”, naglasila je zamjenica Sandra Švaljek.

“I gradu i državi trebaju mladi sposobni ljudi, stoga se nadam da ćemo stvoriti bolje uvjete u kojima ćete moći ostvariti kvalitetan život i karijeru”, dodala je

Stipendija najboljim učenicima dodjeljuje se od školske godine 1992./1993., a ove ju je godine dobilo 58 učenika trećih razreda i 24 učenika četvrtih razreda zagrebačkih srednjih škola, čulo se na današnjoj dodjeli. Uključujući i ovu godinu, do sada je dodijeljeno 1289 stipendija. Grad Zagreb godišnje za stipendije odličnim učenicima, studentima i doktorandima izdvaja 17 milijuna kuna, a mjesečna stipendija za učenike iznosi 2.251,90 kuna, odnosno 35% prosječne neto plaće u Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza u 2014.

U ime učenika prisutnima je zahvalila Mirjam Jurković, polaznica 3. razreda XV. gimnazije, istaknuvši da im je drago što su njihov trud i rezultati prepoznati: “Ovo nam je nagrada ali i motivacija za dalje. Volimo svoju zemlju i želimo sudjelovati u njezinom razvoju.”