“Udomljavanje je fora” – akcija održana istovremeno u Zagrebu i Virovitici

Prva ovogodišnju akcija “Udomljavanje je fora” održana je u subotu, 28. veljače 2015., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te Trgu kralja Tomislava od 10 do 12 sati u Virovitici.

udomljavanje_je_fora_2

Akciju organiziraju Grad Zagreb, i gradsko sklonište Azil Dumovec u suradnji s udrugama Laki iz Virovitice, Gradom Viroviticom, Skloništem za životinje Virovitica te Prijateljima životinja. “Udomljavanje je fora” ovaj put obilježava Svjetski dan kastracija.

U Zagrebu se programi kastracija provode već godinama, a i ostale gradove su pozvani da se priključe. Kao i Zagreb, grad Virovitica jedan je od nekoliko hrvatskih gradova koji imaju sklonište s “no kill” politikom. Sklonište za životinje Virovitica napominje da, usprkos velikim naporima i trudu koji svakodnevno ulažu u dobrobit svojih štićenika, ovakvo utočište ne bi moglo opstati bez podrške Virovitičana, udruga i gradskih vlasti.

Cilj akcije “Udomljavanje je fora” je poticanje građana na odgovornost prema kućnim ljubimcima, ali i podsjetnik na potrebu udomljavanja velikoga broja napuštenih životinja. Na odgovorno vlasništvo ovom je prilikom pozvao i Mario Petreković koji je i sam udomio svog psa.

U Zagrebu su prekrasni psi Eukanuba i Balboa privukli pažnju brojnih posjetitelja, a akciju je osobno podržala i Sandra Švaljek, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika. U Virovitici je akciju podržao gradonačelnik Kirin koji kontinuirano podržava rad virovitičkog skloništa.