NAJBOLJI UČITELJ NA SVIJETU! Dejan Nemčić osvojio Global Teacher Award za 2020

Foto: Facebook

Poznati hrvatski nastavnik i humanitarac Dejan Nemčić dobio je značajno međunarodno priznanje Najbolji svjetski učitelj, objavio je HKD Napredak čiji je Nrmčić član.

“Svi smo jako ponosni na našeg prijatelja Dejana, izuzetnog učitelja i velikog humanitarca, koji je u HKD Napretku zadužen za mlade, ujedno je i dopredsjednik Planinarskog društva Napredak – Stjepan Planić. Hrvatska se ima čime dičiti, a želja nam je da takvih primjera svakim danom bude sve više. Bravo Dejane!”, stoji u objavi HKD Napredak.

Dejan Nemčić je nastavnik geografije u Osnovnoj škole Ive Andrića u Sopotu. Vrijedno priznanje osvojio je u konkurenciji najboljih učitelja iz 110 zemalja.

Godine 2016. odvojio je priznanje Ponos Hrvatske.

“U želji da pomogne siromašnoj djeci Tanzanije, Kenije i Zanzibara koja se bore s malarijom, a školovanje im je nedosanjani san, profesor geografije odlučio je pokrenuti akciju za pomoć. Projekt “Afrika, možemo zajedno” započeo sam prije 6 godina, govori nam profesor geografije Dejan Nemčić (30) iz Zagreba. Javio se izravno pojedinim školama diljem Afrike gdje su ga uputili prema najpotrebitijima. Više desetaka škola ukazalo je na problem s malarijom zbog koje djeca umiru, te na nedostatak osnovnog školskog pribora. Danas u njegovom projektu sudjeluje 50 škola iz Hrvatske, a uključeni su svi učenici i profesori. Kroz projekt financira se kupnja cjepiva protiv malarije kao i prikupljanje olovaka, bojica, bilježnica i drugog potrošnog materijala”, stoji, među ostalim, u obrazloženju nagrade.