Dolenec primila Dejana Nemčića, najboljeg učitelja geografija na svijetu

Foto: Zagreb.hr

Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, sastala se danas u zgradi Gradske uprave s najboljim učiteljem geografije na svijetu Dejanom Nemčićem iz zagrebačke Osnovne škole Ive Andrića.

Sastanak je održan povodom Nemčićeva sudjelovanja na najvećoj obrazovnoj konferenciji za učitelje na svijetu u Dubaiju, gdje će biti govornik i ambasador Grada Zagreba i Republike Hrvatske. Na konferenciju Nemčić putuje uz financijsku podršku Grada Zagreba.

Osim spomenute konferencije, teme razgovora bile su i promocija grada Zagreba u Dubaiju, obrazovanje u Zagrebu te dolazak indijskog izaslanstva najveće obrazovne nagrade na svijetu “Global Teacher Award” u Zagreb.

Zamjenica gradonačelnika zahvalila je Nemčiću na promicanju Zagreba, zagrebačkih škola i učitelja u svijetu te istaknula kako uspjeh ove škole može biti poticaj ostalim zagrebačkim školama. Naglasila je kako će ovakva iznimna postignuća pojedinaca i škola uvijek imati svesrdnu podršku Grada.

Pozivu na spomenutu konferenciju u Dubaiju prethodile su brojne nagrade koje je Nemčić dobio, među kojima se ističe Nagrada za najboljeg učitelja svijeta 2020., godišnja nagrada Najbolji učitelj geografije u Hrvatskoj, ulazak u finale izbora za Osobu godine u Hrvatskoj te Medalja Grada Zagreba.

Sastanku su, uz zamjenicu Dolenec, prisustvovale i pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Tatjana Dalić i ravnateljica zagrebačke Osnovne škole Ive Andrića Dubravka Miklec.