Na Trgu bana Jelačića otvorena manifestacija “Domaće je domaće u Zagrebu”

Na Trgu bana Jelačića otvorena manifestacija "Domaće je domaće u Zagrebu"

Na Trgu bana Jelačića danas je otvorena izložbenu-prodajnu manifestaciju Domaće je domaće u Zagrebu što ju peti put zaredom organizira Udruga branitelja proizvođača Panonija uz podršku Grada Zagreba.

Riječ je o gospodarskoj, turističkoj, kulturnoj i edukativnoj manifestaciji koja radi na uključivanju branitelja Domovinskog rata i članova njihovih obitelji u društvo proizvodnih djelatnosti i registriranih OPG-ova. Posjetitelji će moći uživati u slavonskim proizvodima do subote, 20. lipnja.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je pri tome istaknuo da je prošlo pol desetljeća od početaka ove manifestacije, koja Zagrepčankama i Zagrepčanima nudi proizvode što su prije svega domaći, cjenovno prihvatljivi i najvažnije – kvalitetni.

“Žao mi je što smo ove godine u manjem broju u odnosu na prethodne zbog situacije oko koronavirusa. No moramo se čuvati i paziti, kako na sebe tako i na druge! Na meni je da otvorim ovu manifestaciju i pozovem sve da posjete štandove sa zdravim i domaćim plodovima i proizvodima iz naše Slavonije!”, rekao je Bandić.

Ministar državne imovine Mario Banožić je zahvalio gradonačelniku Bandiću što podržava slavonske OPG-ove da promoviraju vlastite proizvode i što im pomaže da se predstave široj publici i turistima.

Predsjednik udruge Panonija Pavo Baotić naglasio je da usprkos manjemu broju izlagača na ovogodišnjem izdanju Domaće je domaće u Zagrebu nema straha da bi mogao biti manji interes publike.

“Ovdje smo uvijek bili dobro primljeni, Udruga svojim djelovanjem već sedam godina ustrajava na svojim projektima, od čega pet godina članovi Udruge izlažu u glavnome hrvatskom gradu što nas iznimno veseli”, rekao je Baotić.