Večeras u HGZ-u klapski koncert ‘More, ti si čežnja’ – bez publike, uz ‘live streaming’

Večeras u HGZ-u klapski koncert 'More, ti si čežnja' bez publike, uz 'live streaming'
Foto: Press

U Hrvatskom glazbenom zavodu održat će se klapski koncert bez publike i online, u skladu sa stanjem dvorane, teško oštećene u potresu, i prilikama koje nam je nametnula epidemija koronavirusa.

“Sve što se trenutno oko nas događa posve je nesvakidašnje, pa zašto onda ne bismo napravili i posve nesvakidašnji klapski koncert? Dragi svi, pozivamo vas da nam se putem live streama pridružite u utorak 16. lipnja u 20 h na klapskom koncertu ‘More, ti si čežnja’ u Hrvatskom glazbenom zavodu u organizaciji klape Armorin! Koncert ‘More, ti si čežnja’ do sada se održao četiri puta (2006., 2007., 2008. i 2016.). Peti koncert održat će se u potpuno drugačijim okolnostima – bez koncertne publike i online. Želja nam je organizacijom ovog koncerta učiniti korak ka povratku klapske pjesme u okvirima ‘novog normalnog’, pogotovo njenog najvažnijeg segmenta – onog izvedbenog”, poručuju organizatori.

Teško je zamisliti bolji koncertni prostor od velike dvorane Hrvatskog glazbenog zavoda koja je, nažalost, teško stradala u nedavnom potresu.

Nastupit će klape Slavić, Obilanca, Figurin, Sagena, Ćakulone, Dišpet, Bošket, Cesarice i Armorinke. Sve one u različitim su prigodama već nastupale u Hrvatskom glazbenom zavodu. Glazbeni je zavod, naposlijetku, dugo vremena bio i neslužbeni dom čitave zagrebačke klapske scene.

Sve ljubitelje klapske pjesme stoga će obradovati vijest da će, makar i bez prisutstva publike, tim zdanjem još jednom odzvanjati klapski četveroglas.

Treba se nadati da će se ubrzo tamo ponovno susresti klape i publika. Da bi se to dogodilo, dvorani je potrebna pomoć pri obnovi pa organizatori ovog koncerta pozivaju sve one koji će pratiti koncert da umjesto “ulaznica” doniraju sredstva za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda kako bi taj hram glazbe čim prije povratio svoj stari sjaj.

Koncert ćete moći gledati na ovom linu: https://youtu.be/khvf_1YQTdg

Komentari