Na Sceni Amadeo sljedećeg tjedna Matija Dedić, Mariachi los Caballeros i Borna Šercar’s Jazziana Croatica

Matija Dedić
Matija Dedić | Foto: Ljetna scena Amadeo

U drugom tjednu Scene Amadeo čekaju nas nastupi Matije Dedića, Mariachi los Caballeros i Borna Šercar’s Jazziana Croatice.

U utorak, 25. kolovoza, nastupit će Borna Šercar’s Jazziana Croatica, predvodnica instrumentalnog etno jazza-a.

Borna Šercar's Jazziana Croatica
Borna Šercar’s Jazziana Croatica | Foto: Ljetna scena Amadeo

Moto ansambla je spajanje hrvatskog melosa s američkim jazz fundusom u svrhu dobivanja muzičkog sadržaja specifičnog baš za ovo podneblje.

Srijeda, 26. kolovoza, donosi nastup Mariachi Los Caballeros.

Mariachi Los Caballeros
Mariachi Los Caballeros | Foto: Ljetna scena Amadeo

Poznatu i vrlo rasprostranjenu uzrečicu prema kojoj samo jedan pojam navodi na pomisao o Meksiku više od tequile, a to je mariachi, ne valja shvatiti tek kao neizbježan citat iz površnog turističkog vodiča kroz folklor ove velike zemlje južno od rijeke Rio Grande. “Žive boje mariachija, njegove svjetle, jasne, duboke i skladne melodije sjedinjuju se kako bi otkrile srce i dušu Meksika”, zapisala je Sylvia González u knjizi “Mexico: The Meeting of Two Cultures”, pokazujući da se ni definicija stručnjaka ponekad ne može udaljiti od popularne predodžbe o najprepoznatljivijem meksičkom glazbenom proizvodu.

U četvrtak, 27. kolovoza, očekuje nas Matija Dedić s glazbom Zlatana Stipišića Gibonnija. Matija Dedić renomirani je glazbenik svjetskoga glasa i pijanist čija se neupitna virtuoznost potvrđuje iz izdanja u izdanje. Fasciniranost glazbom provela ga je kroz različite glazbene pravce, a najveću inspiraciju pronašao je u slobodi izražavanja koju mu pruža jazz. Nakon brojnih Porinom nagrađenih izdanja i kompozicija, Matija je pronašao izazov u obradama pjesama jednog od naših najistaknutijih autora – Zlatana Stipišića Gibonnija..

Svi koncerti počinju u 20:30 sati u Galeriji Klovićevih dvora. Ulaznice dostupne na: ulaznice.hr/r/Ljetna_Scena_Amadeo

Komentari