Meri Cetinić nakon više od 15 godina pred zagrebačkom publikom

Meri Cetinić nakon više od 15 godina pred zagrebačkom publikom
Foto: Meri Cetinić / Facebook

Nakon više od 15 godina, skladateljica, kantautorica i instrumentalistica Meri Cetinić ponovo se vraća u Zagreb i zagrebačkoj publici. Pjevačka legenda i dobitnica Porina održat će veliki gala koncert uz goste: kćer Ivanu Burić, obrazovanu glazbenicu, i dvije klape.

Povodom 40 godina od albuma prvijenca, prodanog u dijamantnoj nakladi, i izdanja pjesme Četiri stađuna, splitska glazbenica izvest će najveće hitove iz svoje dugogodišnje karijere među kojima su More, Dome moj, Konoba, Zemlja dide mog, Samo simpatija, U prolazu, Ja sam žena i Potraži me u predgrađu.

Nakon svakog koncerta i susreta s publikom, ova je umjetnica, kako svjedoči, bogatija za emociju više. Iako pjeva od malena, ozbiljnije korake u svijetu glazbe Meri Cetinić napravila je u grupi “More”. Prije toga pjevala je u dvjema splitskim grupama, “CHE” i “Delfini”. To je bilo kad je umjetnica završila Pedagošku akademiju i pohađala solo pjevanje. Na akademiji je Meri susrela Slobodana Kovačevića, koji joj je tada pokazao pjesmu More te su se dogovorili osnovati sastav “More”. To je bio njezin diskografski početak i prva pjesma koju je snimila.

Iako je na sceni 40 godina, Meri Cetinić kaže da joj nije dosta glazbe jer je to poziv koji traje zauvijek: “Glazba je divna jer što ti više njoj daješ, što je više poznaješ, ona ti više i pruža”.

Meri Cetinić u Lisinskom bit će koncert za pamćenje u kojem će zasigurno uživati sve generacije.

Komentari