Obilježena 100. obljetnica Učiteljskog fakulteta

Obilježena 100. obljetnica Učiteljskog fakulteta
Foto: Zagreb.hr

U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski danas se nizom događanja obilježava 100. obljetnica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Danu fakulteta i Svjetski dan učitelja.

Na proslavi je bila i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević koja je čestitala Učiteljskom fakultetu 100. obljetnicu  postojanja te istaknula kako je Fakultet izrastao u respektabilnu visokoškolsku ustanovu bez koje hrvatsko školstvo ne bi bilo ono što jest danas.

“Svojim nastavnim, stručnim i znanstvenim djelovanjem Učiteljski fakultet postao je nezamjenjivi dio nacionalne prosvjetne i pedagoške tradicije. Zadaća svih nas je da sustavno i na svim razinama društva razvijamo svijest o tome da su upravo učitelji uporište procesa promjena koje se sustavno događaju u odgojno-obrazovnom sustavu i da su očekivanja od njih iznimno kompleksna”, rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

“Tijekom proteklih 100 godina Učiteljstvo je napravilo veliki iskorak i veliki uspjeh. Osigurali smo akademsku vertikalnu za naše učitelje, da mogu završiti diplomske, preddiplomske kao i doktorske studijske programe”, istaknuo je dekan fakulteta Siniša Opić. 

“Naši učitelji su visoko obrazovani i cijenjeni kako u Republici Hrvatskoj tako i u svijetu. Moramo vratiti dignitet profesiji učitelja i shvatiti da je učiteljstvo i odgojiteljstvo najvažnija karika u odgojno obrazovnom sustavu, jer učiteljstvo nije samo profesija ono je poslanje”, dodao je dekan, koji je za dugogodišnju podršku Grada Zagreba Fakultetu uručio Zahvalnicu zamjenici Pavičić Vukičević

Komentari