MEDVEDNICA TRAIL: Zagrebačka virtualna utrka uz stvarni doživljaj!

MEDVEDNICA TRAIL: Zagrebačka virtualna utrka uz stvarni doživljaj!
Foto: DŠR Aktivan život

Stala su velika događanja, stala su masovna okupljanja, utrke su ili otkazane ili prebačene za drugu godinu ali trčanje nije stalo.

Trkači i organizatori utrka privikavaju se na novu situaciju te je iz tog razloga ekipa iz organizacije Medvednice trail utrke odlučila hrabro zakoračiti u nešto novo i odlučila održati utrku u planiranom terminu 30. svibnja, ali nov i drugačiji način – virtualno i poštujući sve propisane epidemijske mjere.

Početkom godine trkače, posebno one koji biraju šumske trail staze, razveselila je vijest o pokretanju nove izazovne utrke koja će pokazati sve ono što nudi naša predivna Medvednica koju često zanemarujemo i ne uživamo u njoj dovoljno.

Na samo 10 km od glavnog gradskog trga nalazi se pravo trail utočište koje nudi idealne uvjete za uživanje svim trkačima. Svima su nam poznate staze Bikčevićeva i Leustek no one su samo mali dio onoga što Medvednica nudi.

Ovom utrkom puno šire će se “zagrliti” ovaj Park prirode, posjetiti zagorska i zagrebačka strana, popeti se na najviši vrh i spustiti do naselja te trčati pored važnih lokaliteta poput Kamenih svata ili 500 stuba.

Staze utrke
• Kameni Svati (60 km / 2.500 m+)
• Plazur (30 km / 1.400 m+)
• Gorščica (15 km / 500 m+)
• 500 stuba (60 km / 4 etape)

Kako se radi o trail utrci, koju se trči samostalno, jedan od najvažnijih uvjeta je znati se snalaziti u prostoru uz pomoć GPS uređaja kao što su sat ili mobitel. Utrka se trči od nedjelje 30.5.2020. do nedjelje 28.6.2020. što znači da sudionici imaju čak 4 tjedna da odrade svoju stazu, kad god to njima odgovara.

Prijave su otvorene sve do 25.6., a natjecatelji imaju priliku sudjelovati u tomboli s vrijednim nagradama sponzora. Najbrže tri žene i najbrža tri muškarca na svim dionicama također osvajaju besplatnu kotizaciju za sljedeće izdanje utrke Medvednica trail!

Medvednica trail 2020. godine izazov je sam po sebi i okuplja trkače koji se usude samostalno prepustiti prirodi te u sebi imaju natjecateljski karakter. Uživajte u predivnoj prirodi, ostanite odgovorni prema sebi i drugima te postanite dio priče nove generacije utrka!

Više informacija i prijave na www.medvednicatrail.run, Facebook eventu facebook/medvednica.trail i Instagram profilu instagram.com/medvednicatrail/