MEDVEDNICA TRAIL: Utrka u Parku prirode okupit će 600 natjecatelja iz 18 zemalja

Foto: DŠR Aktivan život

U nedjelju 28. svibnja starta treće izdanje zagrebačke trail utrke – Medvednica trail koja će u Parku prirode Medvednica okupiti gotovo 600 natjecatelja iz cijele Hrvatske i čak 17 zemalja svijeta.

U sklopu utrke održat će se i prvo izdanje Otvorenog prvenstva Zagreba u trailu.

MEDVEDNICA TRAIL: Nova utrka na Zagrebačkoj gori sudionike će odvesti i na zagorsku i na zagrebačku stranu
Foto: Nedeljko Vareškić

Park prirode Medvednica s razlogom zovemo zelenim trail rajem jer je sa svojih 70+ planinarskih staza, od toga 6 odabranih za utrku, savršena za trail trčanje.

Medvednica, koja je na kućnom pragu Zagrepčana, oduševit će sve svojom različitosti, pogledima, prirodom i izazovom, a u nedjelju 28. svibnja otkrit će ju i predstavnici čak 17 zemalja svijeta.

“Staze na utrci su prilagođene svim razinama spremnosti pa se tako može odabrati kraljevska dionica od 60 kilometara – Kameni svati 60K koju smo pripremili samo za one najspremnije, staza Plazur 30K je za one iskusne trail trkače, a staza Gorščica 15K i Hunjka 5K idealne su za početnike u trail trčanju. Za one željne timskog sporta tu je Timska utrka 30K, a kako bi i djecu upoznali sa svijetom traila održat će se Dječja trail utrka – Mali patuljak sa stazom idealnom za djecu od 1. do 8. razreda osnovne škole”, poručuju organizatori.

Foto: DŠR Aktivan život

Utrke za djecu potpuno su besplatne, a osim trčanja i vrijednih nagrada za najbrže, djeca će se zabaviti uz veliki napuhanac te okrijepiti uz topli obrok koji čeka natjecatelje svih utrka.

Medvednica trail punokrvna je trail utrka na 60, 30, 15 i 5 kilometara, ali je i sjajno vrijeme koje možete provesti s obitelji i prijateljima.

Kako bi uživali baš svi koji dođu 28. svibnja na Hunjku, organizatori su pripremili pravi mali obiteljski dan koji će pružiti i odraslima i djeci zanimljiv sadržaj.

U sklopu utrke Medvednica trail održat će se i prvo izdanje „Otvorenog prvenstva Zagreba u trailu“ u organizaciji Društva športske rekreacije Aktivan život i Zagrebačkog atletskog saveza.

Foto: DŠR Aktivan život

Prvenstvo će se trčati povodom Dana grada Zagreba, koji je 31. svibnja te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

Na Otvorenom prvenstvu mogu sudjelovati svi zainteresirani, natjecatelji iz Hrvatske i inozemstva bez obzira jesu li članovi atletskih klubova, drugih sportskih klubova ili su individualci.

Službena staza Otvorenog prvenstva Zagreba u trailu je PLAZUR 30K.

Više informacija i prijave na https://www.medvednicatrail.run/. Prijave su otvorene do 26. svibnja ili do popunjavanja maksimalnog broja sudionika.

Medvednica trail dio je Zagreb Run kup natjecanja koje obuhvaća četiri različite utrke koje se održavaju u Gradu Zagrebu.

Kup je osmišljen za one koji se žele okušati u kratkim i dugim trkačkim stazama, trailu i trčanju stepenicama. Ukratko – svima koji se ne boje izazova i žele u 2023. isprobati sve discipline. Prijave su otvorene do 25. svibnja na www.zagreb.run.