Međunarodna izložba inovacija ARCA od 19. do 21. listopada u NSK

Foto: Press

Najpoznatija domaća izložba inovacija ARCA jubilarnu 15. godinu zaredom u Zagrebu okuplja kreativce i inovatore iz cijelog svijeta.

U tri dana, od 19. do 21. listopada u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici bit će predstavljeno više od dvije stotine inovacija iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Kine, Irana i Libanona.

Novost je da će ove godine zajedno s ARCOM biti održana i deveta po redu AGRO ARCA, međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji.

Međunarodna izložba inovacija ARCA
Foto: Press

“Poznato je da su inovacije pokretači gospodarstva i društva, i zato nastavljamo i ovu jubilarnu godinu s izazovom da na jednom mjestu predstavimo domaće i strane inovacije, povežemo sve subjekte inovacijskog lanca i nastavimo razvijati inovacijsku kulturu u Hrvatskoj, kaže Ivan Bračić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, inače i sam inovator i poduzetnik.

Na izložbi i sajmu će se uz uspješne inovacijske tvrtke, samostalne inovatore, udruženja inovatora te znanstvene institucije predstaviti i velik broj domaćih fakulteta i mladih inovatora, mahom studenata. Suorganizator izložbe, pored Hrvatske zajednice tehničke kulture, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Međunarodne federacije nacionalnih organizacija inovatora (IFIA) je i zagrebačko Sveučilište.

“Cilj nam je da Sveučilište u Zagrebu postane najveće inovacijsko središte u Republici Hrvatskoj”, ističe prof.dr.sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije i transfer tehnologija Sveučilišta dodavši da uz akademsko poduzetništvo, Sveučilište želi aktivirati kreativni i inovativni potencijal studenata. “U razvijenim zemljama svijeta takva inicijativa je dugogodišnja praksa, a najbolji primjer svakako je Silicijska dolina, sinonim za tehnološki razvoj i napredak”, kaže.

AGRO ARCA i ARCA s više od dvije stotine inovacije iz različitih područja ljudskog rada, od znanosti, tehnologije, elektrotehnike, preko medicine, poljoprivrede, prehrane do rekreacije i zabave, događanja su na kojima vrijedi sudjelovati i dobar su poziv da od 19. do 21. listopada dođete u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu.

Međunarodna izložba inovacija ARCA
Foto: Press