Lu Jakelić nastupila u prepunom Petom kupeu: “Zbog vas sam najmirnija i najsretnija što sam ikad bila”

Lu Jakelić nastupila u prepunom Petom kupeu
Foto: Karla Matulina

Uz bezuvjetnu podršku publike, glazbenica Lu Jakelić ove je srijede u zagrebačkom Petom kupeu u pratnji benda premijerno uživo predstavila svoj aktualni album “Šesto čulo”.

Bio je to njen prvi veliki samostalni koncert, za koji je petstotinjak posjetitelja iskazalo izniman interes te dupkom ispunilo ovaj koncertni prostor.

Koncert je započeo pjesmom “Zidovi”, koju je publika otpjevala zajedno s Lu, što je pratilo daljnju izmjenu energije i glazbene intime. Kroz dvosatni koncert, jedna od najperspektivnijih kantautorica nove generacije, s publikom je podijelila izvedbu dvadeset pjesama sa svoja dva dosadašnja studijska albuma, među kojima su bile i pjesme “Domine”, “Sutra”, “Sjene”, “Šesto čulo”, a na set-listi se našlo i mjesta za dvije obrade omiljenih joj bendova, “Dreams” Fleetwood Maca i “Times Like These” Foo Fightersa, kao i evergreen “Prozor prema zalazu”, koji je postao prepoznatljivi dio njenog stalnog repertoara.

Premijernu koncertnu izvedbu aktualnog albuma “Šesto čulo”, na kojem se nalazi i pjesma “Kuća” nominirana za glazbenu nagradu Porin, Lu Jakelić je izvela u pratnji benda kojeg su ovom prilikom činili gitaristi Rejhan Okanović, ujedno i producent izdanja, i Davorin Silađi, basist Mario Kopecki, prateći vokali Dino Antonić i Dora Masle, a ulogu bubnjara je preuzeo Senad Šuta iz Dubioze Kolektiv, koji je također doprinio i žešćem zvuku albuma.

Dio koncerta posvetila je i akustičnoj izvedbi pjesama, među kojima su bile “Ako vas nemam”, “Možda” i “Svemir”, a upravo joj se tijekom tog dijela nastupa na pozornici pridružio i blues usnoharmonikaš Krešo Oremuš u “Dužna sam ti barem ovu pjesmu”. Redoviti dio koncerta simbolično je priveden kraju pjesmom “Za kraj”, a uz gromoglasan pljesak i uzvike, Lu Jakelić se zajedno s bendom vratila na pozornicu, izvevši još nekoliko pjesama tijekom bisa, zajedno s neumornim pratećim vokalima publike.

“Zbog vas sam najmirnija i najsretnija što sam ikad bila” iskreno je poručila Lu Jakelić s pozornice, ne skrivajući zahvalnost i oduševljenje tijekom čitave večeri. Bio je to jedan poseban koncertni susret glazbenice koja od samih početaka gradi unikatan odnos sa svojom publikom, a sinoć su zajedničkom energijom stvorili posebno i iskreno glazbeno iskustvo.
Nakon Zagreba, pred Lu Jakelić je i mini-koncertna turneja, u sklopu koje će uskoro nastupiti i u splitskom Backbaru (24. veljače), šibenskom Azimutu (25. veljače) i riječkom Pogonu kulture (24. ožujka).

Album “Šesto čulo” nabavite u glazbenim prodavaonicama ili na webshopu Croatia Recordsa po cijeni od 12 eura.