UHIĆEN BOMBAŠ S BUKOVCA: Aktivirao ručnu bombu u mirnoj ulici, oštećene tri kuće

Ilustracija | Foto: Freepik

Zagrebačka policija uhitila je 44-godišnjaka osumnjičenog da je 11. veljače u Ulici Gornji Bukovac aktivirao eksplozivnu napravu.

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je 44-gofišnjak počinio kaznenih djela “medozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari” i “dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.

Sumnja se da je osumnjičen na zasad neutvrđen način nabavio ručnu bombu da bi se potom u subotu, 11. veljače oko 1.50 sati s unaprijed stvorenom namjerom osobnim automobilom marke Citroen dovezao u Ulicu Gornji Bukovac noseći sa sobom ručnu bombu, priopćila je PU zagrebačka.

Po dolasku do kuće 41-godišnjaka u navedenoj ulici, osumnjičeni je odlučio svoju namjeru sprovesti u djelo te je zatim ručnu bombu bacio na prilazni put uslijed čeka je došlo do eksplozije koja je oštetila samu kuću, dvorište kao i dvije obližnje kuće u vlasništvu 38-godišnjaka i 69-godišnjakinje.

Nakon izazvane eksplozije to jest dovođenja u opasnost života i imovine, osumnjičeni se dao u bijeg osobnim automobilom s kojim se i dovezao, dok se je prilikom bijega nedaleko od mjesta eksplozije zaustavio i odbacio transportno kućište bombe na zapušteni teren, a zatim se uputio na svoju adresu.

Zagrebačka policija je za vozilom za koje su posumnjali da se dovodi u svezu s kaznenim djelo, detektirala kretanje te kroz kriminalističko istraživanje početnu sumnju potvrdila što je rezultiralo pronalaskom osumnjičenog i odbačenog transportnog kućišta ručne bombe, te dokazivanjem počinjenog.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.