Let 3 osvojio Tirkizni tepih u Liverpoolu! Svi sudionici Eurosonga i eurovizijski fanovi znaju pjevati “Mamu ŠČ!”

Foto: Livio Andrijić / Cropix

Hrvatski predstavnici na Eurosongu – članovi Leta 3, u Liverpoolu su pravi hit! Svi sudionici Eurosonga i eurovizijski fanovi znaju pjevati “Mamu ŠČ!” odnosno “Traktora” – kako neki stranci zbog lakšeg izgovora nazivaju našu eurovizijsku pjesmu predstavnicu.

U Liverpoolu ističu kako su riječki dečki svoji, originalni, duhoviti i provokativni. No, koliko je ove godine Hrvatska popularna na Eurosongu, najbolje se vidjelo jučer na Tirkiznom tepihu, prostrtom u središtu grada Beatlesa, kojim su Letovci šetali gotovo četiri sata.

Za usporedbu, njihovoj je konkurenciji u prosjeku bilo dovoljno svega sat vremena da prođu 200 metara dugački tepih na kojemu su s jedne strane stajali predstavnici medija iz cijelog svijeta, a s druge eurovizijski obožavatelji, mnogi od njih odjeveni u boje zastava svoje zemlje.

Sve njih oduševila je već i sama najava da će na Tirkizni tepih, razmotan na ceremoniji otvorenja 67. po redu Eurosonga, kročiti Let 3. Prije nego li su ih i vidjeli obožavatelji, a i mnogi novinari, iz sveg glasa se zaorilo “Mama kupila traktora…”

Oduševljenje se podiglo na vrhunac kada su Mrle, Prlja i ekipa pred publiku izašli u efektnim kostimima Jurja Zigmana, koje su, u skladu sa striptizom (na pozornici će se, naime, u drugom dijelu nastupa svući u donje rublje), što će ga napraviti na sceni eurovizijske Arene u prvom polufinalu ovog utorka, povremeno skidali kako bi publici i na Tirkiznom tepihu pokazali skladne noge i bijelo donje rublje.

“Kada su nas ugledali mnogi su pustili suzu ganuća, a zasuzio sam potom i ja Kako da mi suza ne kane kad svi ovi prekrasni ljudi toliko vole našu Mamu ŠČ!? Dobro, možda neki još nisu najbolje svladali pravilno izgovoriti ime naše pjesme, ali mi ćemo vježbati s njima i naučiti ih kako reći “ŠČ” kako bismo cijelom svijetu poslali antiratnu poruku ljubavi, tolerancije i prihvaćanja, uz jedno odlučno ‘ne’ gluposti”, poručuje Damir Martinović Mrle.