Lažnim putnim nalozima i podizanjem gotovine na bankomatu oštetio poduzeće za 1,5 milijuna kuna

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje da je pronevjerio 1,5 milijuna kuna!

Sumnja se da je od 2018. godine pa sve do 2. ožujka 2022. godine, lažnim prikazivanjem putnih troškova isplatio sebi novčani iznos od oko 1,24 milijuna kuna, kao i da je na bankomatu podignuo novac s poslovnog računa trgovačkog društva iz Zagreba u iznosu od 623.100 kuna i na taj način oštetio to trgovačko društvo, priopćila je PU zagrebačka.

Nadalje se sumnja da je 42-godišnjak u nekoliko navrata do 1. ožujka 2022. godine s ciljem prikrivanja stečene imovinske koristi napravio povrat novca oštećenom trgovačkom društvu u visini od 75.300 kuna.

Također, sumnja se, kako je i u dva navrata od strane druge osobe bliske osumnjičenom, s istom svrhom, na račun tog društva uplaćen novčani iznos od 270.000 kuna.

Na posljetku je 42-godišnjak stekao protupravnu imovinsku korist na štetu trgovačkog društva u iznosu od oko 1,5 milijun kuna.

Po dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici podnijeli su posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.