KULTURNA SURADNJA GRADOVA PRIJATELJA: U Galeriji Forum otvorena izložba “Kreativni Šangaj”

Izložba Kreativni Šangaj
Foto: Zagreb.hr

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i direktorica Ureda za informiranje Gradske uprave Grada Šangaja Yin Xin otvorile su u Galeriji Forum izložbu Kreativni Šangaj.

Nastavak je to tradicije redovitih kulturnih događanja između dva prijateljska grada Šangaja i Zagreba koji njeguju dobre odnose već 38 godina.

Jelena Pavičić Vukičević i Yin Xin otvorile  izložbu Kreativni Šangaj
Foto: Zagreb.hr

“Tijekom svih godina prijateljstva od 1980. godine, kada je potpisan sporazum o proglašenju Zagreba i Šangaja gradovima prijateljima, ostvareni su brojni službeni međusobni posjeti naših gradonačelnika, gospodarskih i drugih izaslanstava te na obostrano zadovoljstvo potpisani dodatni memorandumi o prijateljstvu i suradnji. Svoju kulturu, običaje, glazbenike i umjetnike svih profila više puta su Zagrepčani predstavili građanima Šangaja i obratno, mnogo sjajnih daljnjih zajedničkih projekata je u planu kojima se unaprijed radujemo”, rekla je Pavičić Vukičević, naglasivši kako je kineska kultura jedna od najosebujnijih i najdugovječnijih s više od 3.200 godina pisane povijesti.

Do 22. lipnja izložba će kroz 24 odabrane fotografije te 30 plakata vodećih kineskih umjetnika predstaviti najznačajnije i najpoznatije elemente grada, njegov krajolik, urbani rast i razvoj, kulturna obilježja i suvremenost Šangaja kao metropole.

U okviru izložbe posjetitelji će moći vidjeti i prvi kineski VR film Let iznad Šangaja koji predstavlja vizure grada iz ptičje perspektive.