MJESEC DANA PRIJE ROKA: Završeni radovi oko spomenika kralja Tomislava

Spomenik kralju Tomislavu
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros  Trg kralja Tomislava gdje su završeni radovi na uređenju plohe oko spomenika kralja Tomislava.

“Prije tri godine smo uredili pročelje Umjetničkog paviljona, prije godinu i pol smo obnovili  rasvjetu, permanentno održavamo hortikulturu Tomislavovog trga i ostalo nam je samo fino umivanje Tomislavovog spomenika”, rekao je gradonačelnik Bandić te je nadodao da su radovi završeni mjesec dana prije predviđenog roka.

Prema riječima Azre Sarić iz GU za prostorno uređenje, u okviru izvedenih radova je dio zelene površine oko postamenta spomenika popločen kamenom Ghiandone Sardo debljine 8 cm, a izabrali su ga  Zagrepčani u javnoj anketi te je napravljena prijelazna stepenica između novog opločenja i samog spomenika.

Kako bi se osobama s invaliditetom i teško pokretnim osobama omogućio ulaz u park, izgrađene su i dvije prilazne staze, a svi su radovi izvedeni u skladu sa smjernicama Gradskog zavoda za zaštitu spomenika i prirode.

Vrijednost radova je oko dva milijuna kuna bez PDV-a.