Krivotvorene novčanice platio drogom, a zatim ih na razne načine stavljao u opticaj

Krivotvorene novčanice platio drogom, a zatim ih na razne načine stavljao u opticaj
Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djelo “krivotvorenje novca”.

Policija je najprije došla do saznanja da osumnjičeni posjeduje veću količinu krivotvorenog novca, a potom je saljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je osumnjičeni, unazad tri godine od u ovom trenutku nepoznate osobe, pribavio veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenu od 500 kuna i u apoenu od 1000 kuna, a što je platio drogom, priopćila je Policijska uprava Zagrebačka.

Sumnja se da je to učinio s namjerom da ih stavi dalje u opticaj te je tako pribavljene krivotvorene novčanice imao i držao na svojoj adresi na širem području Dugog Sela.

Jedan dio tih novčanica stavljao je u opticaj na način da je u više navrata od nepoznatih osoba kupovao drogu, dok su te osobe krivotvorene novčanice stavljale u opticaj na području Grada Zagreba i šire okolice, dok je drugi dio krivotvorenih novčanica dalje nudio na prodaju i preprodaju, odnosno za krivotvorenu novčanicu od 500 kuna tražio i dobio novčani iznos od 200 kuna, a za krivotvorenu novčanicu u apoenu od 1000 kuna tražio i dobio novčani iznos od 500 kuna.

Tijekom pretrage kod njega je pronađeno 90 krivotvorenih novčanica i to 48 u apoenu od 500 kuna i 42 u apoenu od 1000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.