KRAVAT PUKOVNIJA putuje u London, na gala svečanost koja predstavlja Hrvatsku kroz povijest

Kravat pukovnija
Foto: Ahiva Academia Cravatica

Pod okriljem Hrvatskog svjetskog kongresa, u Caledonian Clubu u središtu Londona, u ponedjeljak, 5. ožujka održat će se gala svečanost pod nazivom “Hrvatska kroz povijest – Kontesa Nera”.

Najavljenim događajem, ističu organizatori iz Hrvatskog svjetskog kongresa i nacionalnog kongresa Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, u Europi i svijetu žele predstaviti bogatstvo kulturne povijesti Republike Hrvatske, a također njime žele i naglasiti značaj povezivanja domovine i dijaspore.

Najavljen je dolazak mnogobrojnih poznatih i uspješnih Hrvata iz iseljeništva, predstavnika diplomatskoga zbora u Velikoj Britaniji te niz domaćih i stranih uglednika, među kojima će biti i dogradonačelnica Grada Zagreba Olivera Majić, koja će se također pridružiti ovom zanimljivom događaju i obratiti se okupljenima. U središnjem dijelu programa, sudjelovat će vojna povijesna postrojba Počasna satnija Kravat pukovnije, na čelu sa zapovjednikom Željkom Matejčićem, a kroz čije se sudjelovanju u događaju Hrvatska u Londonu predstavlja u punom sjaju kao domovina kravate, a Zagreb kao prijestolnica kravate.

Kako bi događaj učinili što zanimljivijim, organizatori Zlatko Šešet i Mira Prakatur iz Hrvatskog svjetskog kongresa, odlučili su da sve okupljene uzvanike kroz program provede lik Kontese Nere, poznati ženski literarni lik iz pera hrvatske spisateljice i prve hrvatske profesionalne novinarke s početka 20. stoljeća, Marije Jurić Zagorke.

Program gala eventa “Hrvatska kroz povijest – Kontesa Nera” trajat će od 18 do 22 sata, okupit će oko 150 uglednika, a u sklopu programa svoju će modnu reviju održati i hrvatska modna dizajnerica Mihaela Marković.

Ovaj su događaj podržale Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Grada Zagreba.