Klapa Cambi oduševila publiku na velikom donatorskom koncertu “Srce za nju, pjesma za vas!”

Foto: Press

“Sedmorica veličanstvenih”, kako su mediji nazvali zlatnu postavu klape Cambi nakon veličanstvenog koncerta u KD Vatroslav Lisinski prošle godine, zapjevala je ponovno u Rijeci.

Cilj ovog donatorskog koncerta bio je pomoć riječkoj udruzi “Srce za nju” u prikupljanju sredstava za realizaciju projekta koji bi poboljšao kvalitetu života ženama oboljelim od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti.

Prepuni riječki HNK pjevao je s klapom njihove najveće hitove, ali i maestralne klapske obrade po kojima je ova klapa nadaleko poznata. Posebno su se publici svidjele njihove izvedbe pjesama velikog Olivera Dragojevića „Trag u beskraj“ i „Cesarica“ te njihovih najvećih uspješnica, kao što su “Ne more mi bit”, “Kriva karta, “Sad kada došla si”… Svečano ozračje i dobra atmosfera bili su na vrhuncu kada se preko stotinu balona razletjelo dvoranom. Sve je završilo ovacijama. Publika klapu nije željela pustiti s pozornice.

Na radost publike, klapa je prošle godine nastavila rad u zlatnoj postavi koja je iznjedrila neke od njihovih najvećih hitova. Zanimljivo da je ova postava svoj prvi zajednički nastup imala upravo u Rijeci, u Teatru Fenice 2007.

Klapi je uvijek drago pjevati u Rijeci, a posebno kada je cilj ovako lijep.

Hrvoje Lozančić u ime klape je poručio: Od prvoga je dana bilo zadovoljstvo komunicirati s predstavnicima Udruge. Toliko je ‘otključane’ pozitivne energije i pažnje s kojima su nas članice udruge ‘Srce za nju’, a pogotovo nevjerojatna Jolanda Pahor, privukle ovom projektu. Svi naši razgovori od početka srpnja ove godine bili su čisto zadovoljstvo. Zato smo i jedva čekali da se jučer upoznamo. Mi smo naše sudjelovanje potvrdili odmah u prvom razgovoru i jedva smo dočekali koncert u prekrasnom prostoru Hrvatskog narodnog kazališta u Rijeci. Znali smo da smo pred publikom koja nas jako dobro poznaje, posebno cijeni, ali i da koncert mora biti na nivou svega onoga što je Cambi ostavio u nasljeđe publici u smislu širine i kvalitete izvedbe koja se očekuje. Raduje nas što smo u tome uspjeli, bili opušteni, a opet disponirani za koncert. Njega su začinili i naši gosti i prijatelji: klapa Teranke i Joso Butorac. Presretni smo samim ishodom koncerta. Toliko čestitki, dojmova posjetitelja… i jedan komentar, pa možda i savjet koji se izdvojio: ‘kazališe je Cambijebvo prirodno okruženje’. Lipo, zar ne?”

Udruga “Srce za nju” želi organizirati besplatan prijevoz bolesnih žena od kuće do liječnika, ali i promicati svijest o važnosti unapređivanja svih oblika pomoći za njih te educirati javnost o pružanju podrške. Sredstva od prodanih ulaznica za koncert išla su upravo u tu svrhu.