KINEZ PREVOZIO ILEGALNE MIGRANTE: Policija mu oduzela osobni automobil i podnijela kaznenu prijavu

Foto: MUP

Zbog sumnje da krijumčari ilegalne imigrante, policija je kineskom državljaninu oduzeli osobni automobil te protiv njega podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

“Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske na području Općine Gornja Vrba, dana 14. kolovoza, u jutarnjim satima, kontrolirali su osobni automobil (talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Narodne Republike Kine, u kojem su uočili tri osobe te posumnjali u krijumčarenje osoba”, stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske.

Kriminalističkim istraživanje utvrđeno je da su se u automobilu nalazila tri strana državljana, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Nadalje je utvrđeno da je 24-godišnjak iz koristoljublja u automobil primio navedene osobe koje su mu platile da ih odveze do Italije.

Policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja oduzeli osobni automobil te protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, dok je prema stranim državljanima proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.