POLICIJA POTVRDILA: Petorica uhićena zbog krijumčarenja ljudi, zaradili više od 240.000 eura

Ilustracija | Foto: MUP

U jučerašnjoj akciji policije i Uskoka pet je osoba privedeno zbog sumnje da su, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, povezali više osoba u zločinačko udruženje s ciljem krijumčarenja ljudi.

“Policijski službenici PU osječko-baranjske, Sektora kriminalističke policije, Službe organiziranog kriminaliteta u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Osijek te u suradnji s EUROPOL-om, proveli su kriminalističko istraživanje nad pet osoba, u dobi od 64, 42, 32, 37 i 40 godina, s područja Osječko-baranjske županije, te tri strana državljana u dobi od 30, 29 i 42 godine, zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja te protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma u sastavu zločinačkog udruženja”, stoji u objavi Policijska uprava osječko-baranjska.

Šezdesetčetverogodišnjaka i 42-godišnjaka tereti se da su, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, povezali više osoba u zločinačko udruženje zbog krijumčarenja ljudi i omogućavanja njihovog kretanja po teritoriju Republike Hrvatske, iako za to nisu ispunili uvjete.

Članovi zločinačkog udruženja su tijekom prošle godine više puta organizirali krijumčarenje preko stotinu osoba, čime su stekli protupravnu imovinsku korist veću od 240.000 eura, što su međusobno podijelili sukladno ulogama u pojedinim akcijama.

Obavljenim pretragama domova i vozila kojima se koriste osumnjičeni muškarci, pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

Osumnjičeni hrvatski državljani predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a trojica stranih državljana za sada nisu dostupna.

Protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Osijek.