Azil Dumovec na Bundeku obilježava Međunarodni dan zaštite životinja

Azil Dumovec poziva sve zainteresirane na obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja, koje će se održati na Bundeku u subotu 4. listopada pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

psi_psi

Pripremljen je zabavan i edukacijski program namijenjen svim uzrastima, a udruge za zaštitu životinja predstavit će svoje programe kao i rezultate rada.

– Svi sugrađani mogu svakog dana pomoći napuštenim životinjama. Mogu volontirati, pomoći i sami nekoj napuštenoj životinji na cesti, donirati pseću kućicu, kolačić ili igračku ili samo prošetati skloništem i vidjeti kako se uključiti u rad sa životinjama. Na galeriji www.azilzagreb.com mogu pogledati tko sve traži novi dom i novu obitelj i preporučiti psa ili macu svojim prijateljima i tako se uključiti, ako ih već sami ne možete udomiti. Sjetite se da među nama žive i seniori koji čeznu za domom i možda bi jedan mogao postati i vaš najbolji prijatelj! – pozivaju iz Dumovca.

Na štandu azila Dumovec možete se raspitati o njihovom radu i aktivnostima, za djecu je osmišljen edukativni kutić gdje su pripremljene zabavne aktivnosti, uključujući i autiće koje će djeca moći voziti po Bundeku.

Također, tom prilikom će se predstaviti nekoliko pasa iz azila koji čekaju udomljavanje te će možda odlazak na Bundek biti novi početak njihovog života, kad će postati nečiji kućni ljubimci.