KANDIDATI ZA GRADONAČELNIKA: Njihove imovinske kartice otkrivaju jednu nevjerojatnu podudarnost!

Kandidati za gradonačelnika Zagreba
Foto: Facebook

Anka Mrak-Taritaš, saborska zastupnica i kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, izazvala je veliko oduševljenje svojih fanova kad je na Facebooku objavila svoju imovinsku karticu.

Doduše, njena imovinska kartica, baš kao i imovinske kartice ostalih saborskih zastupnika i dužnosnika, je javni dokument, u svakom trenutku raspoloživ za uvid svakome koga to zanima, ali je potez Anke Mrak-Taritaš svejedno veoma značajan. On je, s jedne strane, pokazao koliko je građanima zanimljivo imovinsko stanje dužnosnika i kandidata za određene dužnosti, a, s druge strane, potaknula je medije da se pozabave pitanjem imovine kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Čitajući preglede njihovih imovinskih kartica, možemo uočiti jedan zanimljiv detalj – svi oni, osim aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, imaju stan u Vrapču!

Vrapče - Google Street View
Foto: Google Street View

U imovinskoj kartici Anke Mrak-Taritaš može se pročitati da je ona, sa suprugom, vlasnica tri stana u Zagrebu, od 81, 75 i 52 kvadrata, od kojih se jedan, onaj od 75 kvadrata, nalazi u Vrapču.

Osim stanova, u imovinskoj kartici je naveden i poslovni prostor od 15 kvadrata, tri garaže, šuma kod Bjelovara i automobil Mercedes C klase.

U imovinskoj Marka Sladoljeva, Mostovog kandidata za gradonačelnika, navedena su dva stana, od 37 i 73 kvadrata, u Stenjevcu i Vrapču, a vlasništvo nad njima dijeli sa suprugom.

Iz imovinske kartice Ivana Pernara može se doznati da i on ima stan u Vrapču. Stan je površine 62 kvadrata i, kako stoji u imovinskoj kartici, riječ je o daru roditelja.

Stan u Vrapču ima i Sandra Švaljek. Barem ga je imala 2015., kada je nastala njena imovinska kartica, i to prigodom prestanka njene dužnosti zamjenice gradonačelnika Zagreba. Stan je površine 96 kvadrata, a osim njega Švaljek ima i garažu.

Milan Bandić, koliko se zna, nema stan u Vrapču. Prema podacima iz njegove imovinske kartice, koja je sačinjena 2013., prilikom stupanja na dužnost gradonačelnika, Bandić je vlasnik dvaju stanova u Zagrebu, od 125 i 37 kvadrata, jedne garaže i vikendice u Samoboru, a ima i Mercedes iz 1955. godine.