USUSRET ŽIVOTU: Humanitarni koncert u spomen na legendarnu spikericu i voditeljicu Helgu Vlahović

Helga Vlahović - Brnobić
Foto: Press

Lions klub Kontesa Nera već petu godinu organizira humanitarni koncert “Ususret životu”, u spomen na Helgu Vlahović Brnobić.

Prikupljena sredstva namijenjena su stipendiranju mladih glazbenih umjetnika, s obzirom na to da je Helga Vlahović Brnobić bila posebno sklona mladim talentima, a poznata je i njezina neizmjerna ljubav prema glazbi.

Ove će se godine toj velikoj dami svojim nastupom pokloniti Tony Cetinski, Zorica Kondža, Damir Kedžo, sestre Palić, Joško Banov, Gabi Novak, Marko Vojvodić, Filip Gjud, Martin Petračić i Nikola Bashota.

“Obilježavajući pet godina djelovanja ženskog Lions kluba Kontesa Nera, željeli bismo posebno istaknuti humanitarno djelovanje Helge Vlahović Brnobić i njezin nesebični doprinos lionizmu i široj zajednici”, ističe se u najavi ove manifestacije.

Voditelj koncerta u spomen na Helgu bit će njezin dugogodišnji kolega i prijatelj Oliver Mlakar.

Helga Vlahović Brnobić jedna je od naših najpoznatijih spikerica, a na Televiziji Zagreb počela je raditi 1964. godine još kao studentica. Mnogi je pamte kao omiljenu komentatoricu Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije, a često je isticala kako joj je veliko zadovoljstvo komentirati koncert iz Beča ne samo zbog obiteljske povezanosti s tim gradom, već i zbog velike ljubavi prema glazbi, koju je naslijedila od oca violinista.

U više od pet desetljeća dugoj karijeri radila je i u Zabavnom programu, uređivala je emisije o zdravlju, a imala je čast uz Olivera Mlakara voditi Eurosong, koji se 1990. godine prvi i jedini put održao u Zagrebu.

Komentari