CHEESECAKE: Ako tražite najbolji recept, onda ovaj svakako morate isprobati!

Cheesecake

Ako tražite najbolji recept, onda ovaj svakako morate isprobati! Uvjerit ćete se da je definitivno jedan od najboljih, ako ne i najbolji. Dobit ćete cheesecake tako lagan i kremast, s mekanom podlogom od keksa i preljevom od kiselog vrhnja. Fantazija!

Sastojci:

  Podloga:
  ▪ 250 g mljevenih keksa (Petit Beurre i sl.)
  ▪ 3 žlica smeđeg šećera
  ▪ 125 g maslaca
  ▪ 3 žlica vode

  Nadjev od sira:
  ▪ 800 g krem sira
  ▪ 80 g šećera
  ▪ 4 jaja
  ▪ 4 vanilin šećera
  ▪ 4 žlice limunovog soka
  ▪ naribana korica jednog limuna

  Preljev:
  ▪ 400 g kiselog vrhnja
  ▪ 1 žlica arome vanilije
  ▪ 80 g šećera u prahu

  Priprema:

  Uzmite okruglog kalupa za torte (26-28 cm), dno i stranice obložite masnim papirom. Otopite maslac zajedno s vodom. Mljevene kekse pomiješajte sa smeđim šećerom i otopljenim maslacem. Pripremljenu smjesu lagano utisnite na dno kalupa i ostavite sa strane dok pripremate nadjev od sira.

  Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte krem sir, limunovu koricu i sok pa sve dobro izmiksajte. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

  Nadjev od sira izlijte preko podloge od keksa i stavite tortu u pećnicu zagrijanu na 170 °C. Cheesecake pecite 30-35 minuta. Tortu lagano protresite da vidite giba li sredina. Pečeni Cheesecake bit će malo drhtav, ali hlađenjem će očvrsnuti.

  Cheesecake izvadite iz pećnice i prelijte kiselim vrhnjem koje ste izmutili sa šećerom u prahu i aromom vanilije. Vratite tortu natrag u pećnicu na 2 minute. Ugasite pećnicu, otvorite vrata do pola i ostavite kolač neka se hladi u pećnici.

  Cheesecake prije posluživanja ohladite do kraja na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku minimalno 5 sati.

  Izvor: Slatki svijet torti i kolača