KADA ĆE SABOR BITI RASPUŠTEN? Krenula nagađanja da bi se to moglo dogoditi već idući tjedan!

Foto: Screenshot

Nakon što je premijer u ponedjeljak otkrio da će se Sabor raspustiti najkasnije 22. ožujka, danas su krenula nagađanja da bi se to moglo dogoditi već idući tjedan.

Danas je među zastupnicima bilo glavno pitanje kada će biti zadnji dan zasjedanja. Neki kažu da oproštaj možda slijedi već idući tjedan, javlja HRT.

Premijer Andrej Plenković iz Bukurešta je prokomentirao ta nagađanja.

“Ne znam što se spominje po hodnicima. Vlada je sutra, imamo još važna dva zakona koji idu na Vladu, koji će se izglasati idućeg tjedna. To je Zakon o plaćama sudaca i državnih odvjetnika. To je, jednako tako, Zakon o zdravstvenoj zaštiti, koji se tiče mladih liječnika. I ima tu još još par zakona. Čim sve to bude apsolvirano, što se nas tiče, mi smo rekli, spremni smo za demokratski test”, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Nakon raspuštanja Sabora, konačnu odluku o datumu izbora donijeti će predsjednik Milanović.

Na ljevici i desnici svi tvrde da im je svejedno kad će se točno održati. I baš svi uvjeravaju da su za njih spremni.

“Neozbiljno je postalo što se toliko čekalo s tim kada će doći do raspuštanja. I onda, kad ga je objavio, nije u stanju reći kojeg će to dana biti”, izjavio je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Peđa Grbin.

“Nisam niti Nostradamus, niti baba Vanga, niti imam dar proroštva, tako da hoće li biti 22. ili 15. potpuno je svejedno”, rekao predsjednik Kluba zastupnika Mosta Božo Petrov.