Josipa Lisac dva puta u tjednu napunila Lisinski i oduševila vjernu publiku

Josipa Lisac oduševila je u petak, baš kao i u utorak, prepunu Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog na dva i pol satnom koncertu posvećenom Karlu Metikošu. Završna stanica godinu dana duge turneje u povodu 40 godina od izlaska albuma “Dnevnik jedne ljubavi” pokazala je da Josipa Lisac ima karizmu, energiju i emociju koja može ponijeti publiku jednakim, možda čak i većim žarom nego na početku tog četiri desetljeća dugog puta.

Josipa-Lisac-u-Lisinskom---smanjeno-za-web-(18)

Superiorna izvedba na krilima moćnog benda u sastavu Gojko Tomljanović, Josip Grah, Borna Šercar, Davor Črnigoj i Borna Šercar u više od dva sata podsjetila je na sve najvažnije momente u Josipinoj karijeri. Od uvodne “Ave Maria” kojom već godina počinje svoje koncerte, do završne “Ispočetka”, kojom kao da poručuje da u njoj ima još puno energije, Josipa je oduševila fanove pristigle iz svih krajeva Hrvatske. Sjajan prateći bend, koji već godinama svira u istom sastavu, superiorno je proletio kroz koncert svojim vrhunskim interpretacijama u kojima su miješali rock, blues i jazz utjecaji, ponekad potpuno okretavši aranžmane znanih hitova poput “Dok razmišljam o nama”, “Na na na na” i “Vjerujem ti sve”. Prostora na set listi bilo je, dakako, i za “Maglu”, “O jednoj mladosti”, “Hir, hir, hir”, “Ležaj od suza”, “Danas sam luda”, “Ja bolujem” i odlličan singl “Ljubav” koji je izvela s grupom Quasarr, jedinim gostima koncerta.

Kao i svi Josipini koncerti i ovaj je bio posvećen Karlu Metikošu o čijem životu i radu su prikazana i četiri kratka filma. Njihov prvi zajednički album “Dnevnik jedne ljubavi”, objavljen 1973. godine, u kojem je Metikoš pokazao svoju skladateljsku viziju koristeći se raskošnim Josipinim talentom, mogao je stati uz bok tadašnjim svjetskim albumima. Bio je to prvi ženski rock i konceptualni album koji se danas svrstava u antologijska djela hrvatske glazbene baštine. Josipa je na duhovit način ispričala da joj se u početku nije svidio naslov jer je nekako bio preizravan, ali s obzirom da je imala samo 22 godine takva reakcija je bila očekivana. Priznala je da su neke pjesme s tog albuma dolazile i odlazile s njenog repertoara, ali “O jednoj mladosti” je pjesma koju pjeva punih 40 godina.

Više o njenoj velikoj ljubavi i stvaranju s Karlom Metikošem, ali i o svim preprekama koje su se na njihovom životnom putu postavljale i koje su uspješno premostili te ostali svoji, ali i o tome kako danas stvara, Josipa Lisac otkrila je i u velikom intervjuu za Jet Set Magazin koji izlazi krajem prosinca. (Foto: Croatia Records)